BİTLİS / ADİLCEVAZ - Aydınlar İmam Hatip Ortaokulu

"GENÇ BİLLAER EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI" İL FİNALİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafınadan İmam Hatip Ortaokulları  arasında her yıl düzenlenen "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Bitlis Şehit Mahir Ayabakan İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde gerçekleştirildi. Yarışmaya Bitlis İll Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Selma Medeni ASLANLI, Bitlis Ak Parti İl Başkanı Av.Kadir KÖSTEKÇİ İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Bilal GÜR katıldı. Yarışma  Jüri Üyeleri: Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Mehmet YOLCU, Arş. Gör. Yusuf SALMAZZEM, Bitilis İl Müftülüğünden Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet ANDİÇ, Mehmet ÇELİK ve Kamuran OKTAY görev aldı. Yapıalan yarışmada Okulumuz Öğrencisi Mehmet Emin KARAATAMAN Birinci Seçilerek Yarışmayı kazanarak Bölge Yarışmalarına Katılım Sğlayacaktır. . Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Yarışmacı,Katılımcı ve eğitimci olarak gelen tüm misafilerle İmam Hatip Aile Fotoğrafı çekildi. Katılımcılara ve jürilere çeşitli hediyeler verilerek program sona erdi.

Okulumuz Öğrencileri ile yaptığımız Fidan Dikme Etkinliği

Ara

Adilcevaz Müftü Vekilimiz  Sayın Müharem KÜMÜRÇEN´e okul yönetimimizce bir ziyarette bulunduk. Okulumuz hakkında bilgiler verdik. öğrencilerimizi camilere kazandırabilmek için ne gibi çalısmalar yaptğımıza değindik.Sayın müftümüzden öğrencileri camiye kazandırabilmek için öneri ve görüşler aldık. keyifli bir sohbetten sonra Sayın Müftümüzden okulumuza ziyaret konusunda söz aldık. En yakın zamanda Müftümüzü okulumuzda görmekten onur duyacagız.

Ara

Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimizin öncülüğünde okulumuzda ayet, hadis ve şairlerimizden mısralar ile ilgili pano hazırlandı. bunun dısında peygamberimizle ilgili öğrencilerimiz tarafından şiirler yazıldı.

Kas

Öğrencilerimizin eksiklerinin saptanması, yanlşış öğrenmelerin ortaya cıkarılması, ögrendikleri bilgilerin pekiştirilmesi amacıyla tüm okulumu öğrencilerinin katılımıyla deneme sınavı yapıldı.

Kas

Mesleki çalışma kulübünün vazilik ile ilgili velilerin beklentilerine cevap vermek, öğrencilerin mesleki ve bilgi becerilerini geliştirmek amacıyla din kültürü öğretmenimiz önderliğinde çalısmalar yapıldı.

Kas

Okul müdürümüz öğretmenlerimizi derslerde ziyaret etti.

Diyabet nedir ?

Diyabet oldugumuzu nasıl anlarız ?

Diyabet oldugumuzu düşünüyorsak ne yapmalıyız ?

Diyabet spor yapmaya engel mi ?

Diyabet hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir ?  sorularının cevaplarını öğrencilerimiz kolay yoldan öğrenmiş oldular.

Kas

Zaman zaman akranlarıyla sosyal ilişkilerde problem yaşayan öğrencilerimize yönelik sosyal krizlerin nasıl sağlıklı yönetilebileceği hakkında bilgilendirmeler ve paylaşımlarda bulunulmuştur.  Aynı zamanda günlük yaşamda karşılaştıkları problemlere karşı nasıl bir bakış açısıyla bakmaları gerektiği ve öfkeleriyle pozitif yönde nasıl baş edebilecekleri  hakkında örnek olaylar üzerinde vurgular yapılmıştır.

Kas

Yeni yapılan okulumuzun duvar boyalarını öğrencilerimiz seçti.  Canlı ve sıcak renkleri secen öğrencilerimiz boyama bittikten sonra okulu ziyaret etti.Okulu ziyaret eden öğrencilerimiz okulun renklerinin cok güzel oldugunu okula girdiklerinde içlerinin açıldıklarını, tamda istedikleri gibi oldugunu söylediler.Biran önce yeni okulda derse girmek için sabırsızlandıklarını bizlere ilettiler. bizde öğrencilerimizin sectiği bu sıcak renklerden dolayı mutlu olduk.

Kas

Okulumuzda Mevlidi Nebevi Etkinlikleri Yapıldı.Mevlidi Nebevi kapsamında cami ziyareti gerçekleştirilerek etkinlikler gerceklestirildi. Öğrencilerimiz Mevlidi Nebevi ettkinlikleri kapsamında şiirler, ilahiler , hadisler ve Kuran dan hadisler okundu. Tüm okulumumuzun katılımı sağlandı. DKAB öğretmenimizin önderliğinde güzel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz BEŞKARDEŞ ve Şube müdürümüz Suphi ESER okulumuzu ziyaret etti.Derslere girerek öğrencilerimizle sohbet edip bir ihtiyaçlarının olup olmadıgını sordular. Öğretmenlerimizle bir dizi sohbet gerçekleştirdikten sonra okulumuzdan ayrıldılar.